tiistai 4. toukokuuta 2010

Asiaa.. Asian vierestä

Olen tässä entistä enemmän sinut itseni kanssa rankka työ vaatii rankat eväät ja lihaksistoa rassaavat työt vaativat palautumaan raskaasta rasituksesta.



Ennen vanhaan ei meinannut palautua millään vaikka lojui sohvalla koko viikon lopun ja katsoi puoli unessa telkkaria. Maanantai aamu tuntui joka kerta yhtä pahalta ja vaivanloiselta.



Nykyään palautuu joka yö kun nukkuu kunnon yöunet ja se johtuu pelkästään siitä että kroppa on niin paljon paremmassa kunnossa. Syön superfoodeja ja juon pakuriteetä sen verran kovaan tahtiin että viikon loppuisin ei voisi edes kuvitella makaavansa kotona huilaamassa, on pakko päästä ulos ja lenkille tai vaikka vain metsään/ rantaan kävelemään ja nauttimaan luonnosta.



Nyt olen testaillut uudenlaista ruokavaliota työn ohella ja saanut todeta että siitä on niin paljon hyötyä. Ei sitä usko ennen kuin sen itse kokeilee ja tuntee kehossaan.



Superfoodit on nykyään tärkeä osa elämääni ja ruokavaliotani mutta myös puhdas ja ravinnepitoinen ruoka on asia jota ei saa koskaan unohtaa. Kannatan luomua ja puhtaita raaka-aineita ja ennen kaikkea suomalaisia luomu tuotteita.



Olen tässä nyt vetänyt pidemmän aikaa vähintään kolme kertaa viikossa aamupalaksi pekonia ja kananmunia ja ilta ruuaksi samaa settiä, päivällä on tullut syötyä sitten kana salaattia, tonnikalasalaattia tai jotain vastaavaa. Joskus uuni vihanneksia ja kanaa tai uunivihanneksia ja kalaa eikä yhtään ole huonompi idea syödä wokkia. Juustoa olen yrittänyt syödä joka välissä myös ja sitä tuntuukin menevän melko paljon. En itse käytä enkä suosittele käytettäväksi homogenoituja tuotteita.



Jokaisen aterian välissä olen syönyt taateleita, rusinoita, erilaisia pähkinöitä, itse tehtyä suklaata ja hyvää on. Moni varmaan miettii että ei helvetti tyyppi lihoo silmissä..



Paino on tämän uuden kokeilun myötä laskenut 3kiloa kuukaudessa silti energiaa riittää helposti 12 tunnin työpäivään. Tällä työtahdilla lenkkimakkara miehet hyytyy jo 6 tunnin intensiivisen rakentamisen jälkeen. Ei voi pärjätä jos keho ja mieli on valmiiksi paskana.. Lenkkimakkara miehiltä menee suurin osa saadusta energiasta siihen kun kroppa yrittää poistaa kaikkia mahdollisia lisäaineita ja hiilareita kehosta ja keksiä miten saisi jo valmiista paskasta taiottua energiaa edes sen verran että jaksaa toimia saati pidettyä äijän hereillä..



Jokainen voi halutessaan kokeilla herätä aamulla 05.00 ja lähteä tekemään töitä siinä 06.00 tehdä koko päivä ruumiillista työtä niin että pitää kahdentunnin välein vaikka 20 minuutin tauon kun illalla lopettaa 20.00 ja siitä palautuu kotiin jo 21.00 ja käy suihkussa ja syö ja eikun nukkumaan niin tietää millainen on minun arki. sitten kun sen tekee 5 päivää viikossa ymmärtää mitä koko kropalta odotetaan joskus jos huonosti käy pitenee viikko 7 päivään jolloin lepopäiviä tulee tasan nolla ja se osaa jopa ahdistaa vähän :) Mutta itse olen tieni valinnut enkä siitä valita olen hyvin tyytyväinen itseeni ja elämääni. Tämä lisäys oli niitä varten jotka kuvittelevat että olen vain elämääni väsynyt valittaja tyyppi :)



Aamupala:

4-5 siivua pekonia paistettuna

2-3 kananmunaa paistettuna

1-2 palaa ruisleipää (ilman hiivaa, 100% ruista)

2,5 dl super pirtelöä (vaihtelevasti eri koostumuksella)





Eka kahvitauko:

Kahvia/ Teetä kupillinen

pähkinöitä, rusinoita, taateleita, viikunoita etz

(joskus pala ruisleipää)



Päivällinen:

Salaattia

(joskus pala ruisleipää)



Toka kahvitauko:

Kahvia/ Teetä kupillinen

pähkinöitä, rusinoita, taateleita, viikunoita etz

(joskus pala ruisleipää)



Kolmas kahvitauko:

Kahvi/ Teetä kupillinen

pähkinöitä, rusinoita, taateleita, viikunoita etz

(joskus pala ruisleipää)



Iltapala:

4-5 siivua pekonia paistettuna

2-3 kananmunaa paistettuna

2,5 dl super pirtelöä (vaihtelevasti eri koostumuksella)

pähkinöitä, rusinoita, taateleita, viikunoita etz



Kyllä näillä pärjää! :)



Palaute oli se sitten hyvää tai huonoa on aina hieno asia! :)

3 kommenttia:

  1. Hei, missävälissä lenkität koiraa, eikö sulla sellainen ollut?

    VastaaPoista
  2. äh,öh ei vaan osaa.. tätä käyttää..
    Niin heti aina ulos kun kotia pääsen ennen iltaruokaa.

    VastaaPoista
  3. Selvennän tähän vähän asiaa viellä lisää ei minun arki ole aina ihan näin rankkaa. Joskus saan istua päivä tolkulla taas toimistossa ja se on hyvää vastapainoa rankalle työlle. Osaan myös nauttia vapaasta ja vapaapäivistä sopivassa määrin. Nykyään näyttää jopa siltä että toimisto hommia joutuu tekemään paljon enemmän kuin koskaan ennen..

    VastaaPoista