perjantai 14. toukokuuta 2010

Kevät kesän puuhasteluja ja mietteitä.

Luomu vihanneksia suoraan tarhalta, vihannesten maku on jotain uskomatonta pitkän kylmän ja lumisen talven jälkeen. Avomaan kurkut maistuvat hiukan makealle ja ovat koostumukseltaan ja ulkonäöltään täydellistä tavaraa. Kirsikkatomaatit hehkuvat punaisuuttaan ja maistuvat nekin makeilta. Näitä syödessä kesä tuntuu jo koko kropassa. Vaikka ulkona onkin +5 astetta ja vettä sataa. Tähän kun ottaa vielä kotimaisista luomu kamoista kesäkurpitsan ja tuonti vihanneksista luomuna paprikaa, suippopaprikaa ja retiisejä saa loihdittua sellaiset eväät vaikka jääkiekon mm pelejä silmällä pitäen että ei muuta tarvitse. Tietenkin voi vähän myös nostaa vielä tasoa ja väsätä kyytipojaksi raikkaan ja maistuvan guacamolen. Jos hakee täydellisyyttä ei kannata unohtaa luomuna pistaasi pähkinöitä ja punaviiniä. Näitä herkkuja voi nautiskella aina eikä koskaan kyllästy.
Oma kasvihuone kesäkuntoon ja tomaattia ja mansikkaa ja iso kasa yrttejä sinne luomuna . Ne saa hyvälle mielelle kun aamulla käy kastelemassa ja popsii sieltä omaa satoa. Goji pensaat tulivat ja kasvavat tällä hetkellä kovaa vauhtia kasvihuoneen lämmössä. On hienoa kun pääsee ne istuttamaan omaan maahan ei tarvitse miettiä onko tuotteet säteilytetty vai ei. Odotan innolla että pääsen joskus hamassa tulevaisuudessa maistamaan tuoreena oman pensaan goji marjoja. Nyt löytyy omalta pihalta mustaa-, valkoista-, ja punaviinimarjaa, vadelmaa, karviaisia, luumuja, kirsikoita ja päärynöitä. Niistä tulee toivottavasti hieno sato ensi talveksi. Tietenkin kerään vielä ison kasan kaikkia mahdollisia luonnon omia antimia ja kuivatan/ pakastan ne.Nykyään tulee lähes päivittäin nautittua pakurikääpä/ taulakääpä teetä. suosittelen tätä miksausta kaikille koska taulakääpä itsessään on lähes pakurin luokkaa ominaisuuksiltaan ja maistuu pehmeämmältä.

Hyvää ja terveellistä kesän alkua kaikille :)

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapas hyvältä:) Itsekin istutin viime kesänä gojin taimet, mutta taisin tappaa ne talven aikana :( Noh, pitänee yrittää uudestaan..

    Hyvää kesän alkua myös sinulle!

    VastaaPoista
  2. Asiallinen blogi!

    Haluaisin kuitenkin muistuttaa yhdyssanoista. Esim. luomuvihannes, tuontivihannes, goji-pensaat jne. :)

    VastaaPoista