sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Jatkoa edelliseen

Aikaisemmassa kirjoituksessa kerroin vähän omia taustojani ja omista allergioistani ennen ei voinut syödä pähkinöitä, paprikaa, banaania, appelsiinia ja muistakin tietyistä tuotteista tuli pahoja oireita kuten kurkku kutisi ja se alkoi muurautua umpeen ja ihottumat pahenivat kun söi kyseisiä tuotteita.

Olin hyvin ahdistunut kun koska jo paprikan tuoksu oli niin hyvä että sitä olisi pitänyt saada lähes väkisin, salaateista joutui aina kaivamaan ne pois ja jättämään lautaselle. Rupesin testaamaan aluksi varovasti pähkinöitä luomuna huomasin että niistä ei tullut minkäänlaisia oireita.

Söin luomupähkinöitä sitten urakalla ja nautiskelin niistä kunnes tuttavani toi minulle pähkinä sekoituksen ja testasin sitä sain siitä vanhat hirvittävät oireet takaisin. Aloin ymmärtää että en ole itse pähkinälle allerginen vaan pähkinän kasvattamisessa, säilytyksessä ja kuljetuksessa käytetyille myrkyille.

Sama karu tieto toimi myös kaikkien vihannesten ja hedelmien kuten paprikan ja banaanin kohdalla. Jokainen on joskus ostanut kaupasta vihanneksia ja kotona tehnyt salaatin tai laittanut niitä leivänpäälle ja huomannut että ne maistuvat ihan järkyttäville. Nyt kun menen kauppaan ostoksille pyrin aina ostamaan luomua, niissä jo pelkkä maku on parempi mutta ne myös pilaantuvat nopeammin koska eivät ole pumpattu täyteen kaikkea mahdollista paskaa.

Voi kuulostaa nämä jutut joskus vähän toistolta mutta en usko että voin tarpeeksi paljon kehua luomuruokia tai sitä että syökää puhtaasti tai ainakin vähän parempaa ei ole parempaa kohdetta sijoittaa kuin itseensä ja lähimmäisiinsä. Jos taas pitää valita ostanko espanjalaisen luomukurkun vai suomalaisen normaalin kurkun jo pelkästään ulkonäkö saa valitsemaan suomalaisen. Espanjalaiset kurkut tuovat mieleen jotenkin sellaisen liian vetisen raudalta maistuvan karmean kurkun irvikuvan. Eivät ne luomuna ihan niin huonoja ole mutta sieltä tuleva laatu on mitä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti