sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Pakuritee

Pakuritee
Otat noin nyrkin kokoisen pakurikäävän laita kattilaan vettä noin 5 litraa ja keitä sitä kahden tunnin ajan niin että se vaan kiehuu.

Pakurikäävästä ei pidä poistaa mitään osia se pitää huuhtoa ennen keittämistä että ei tule mitään ylimääräistä teen sekaan. Kun kaksi tuntia on mennyt ota siivilä ja siivilöi nesteestä pois kaikki irtonainen ja nyt on tee valmista nautittavaksi.

Laita pakurikääpä johonkin astiaan jossa sitä voi säilyttää jääkaapissa koska pakurikäävän voi keittää uudelleen niin kauan kuin keittovesi pysyy tummana, itse olen keittänyt kolmesta neljään kertaa. En suosittele ensikertalaisille juomaan suoraan sitä keitettyä teetä vaan laimentamaan sen puolella, jotta maku olisi pehmeä hiukan samanlainen kuin liptonin tee.

Voit maustaa teetä inkiväärillä, hunajalla tai vaikkapa intiaani sokerilla. Itse nautin pakuri teetä 100% ja lisään siihen hivenen hunajaa ja inkivääriä.

Joskus taas valmistan sen niin että lisään siihen hunajaa ja chiliä joka antaa taas teelle lisää niin sanottua makua.

Nykyään olen myös käyttänyt pakuriteetä päivittäisessä pirtelössä nesteenä ja siihen se sopii erittäin hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti