maanantai 26. huhtikuuta 2010

Grillikauden avajaiset...

Ystäväni pyysi minua että pidetään perinteiset grillikauden avajaiset ja jo hyvissä ajoin keväällä no ajattelin että ei kai siinä mikään muukaan auta kuin itsekin olin/ olen grilliruuan ystävä tykkään grillata lihaa ja vihanneksia.
Mietin että nyt ollaan kyllä eletty aika monta kuukautta vähän eri meiningillä kuin ennen ja ei edes tehnyt kovasti mieli mitään käristettyä lihaa eikä oikein muutakaan grilliruokaa mutta kokeilun halu on aina kova joten eikun tuumasta toimeen, kauppaan sieltä tarttui mukaan kanaa, nautaa, sikaa, makkaraa, paprikaa, herkkusieniä, pekonia, tomaattia, aurajuustoa, kesäkurpitsaa.Sen verran vaihdoin systeemiä että yritin ostaa kaikki lihat marinoimattomina ja mahdollisimman vähä lisäaineisia no eikun kotiin melko hyvillä mielin ja marinoimaan kaikki valmiiksi ja väsäämään herkkusienet. seuraavana päivänä ystäväni tuli ja toikin mukanaan vielä lisää lihaa kun kuulemma ei meillä enää uskalla ihan kaikkea syödä :)Mietin että tänks mitähän se toi ja arvaukset pitivät paikkansa valmiiksi marinoituja kaikilla mahdollisilla lisäaineilla höystettyjä lihoja ja reilusti. no en kehdannut olla töykeä vaan ajattelin että nyt sitten kokeillaan minkälainen olo tulee kun ahtaa itseensä kaikkea mahdollista paskaa.Syötiin niitä ruokia varmaan 8 tuntia ja samalla siinä himoissani join pari olutta ihan vaan seuraksi. Illalla/ yöllä olin vähän huonovointinen mutta sängyssä maatessani ajattelin että aika vähällä selvisin tästäkin koettelemuksesta.

Grilli täynnä, mutta puolet vasta grillatavista sisällä.


Kun heräsin puolilta päivin olo oli ihan sairaan huono maha sekaisin, päätä särki ja närästi.. Olo oli sama kuin olisi joskus ennen vanhaan ryypännyt viikon putkeen syömättä ja olisi samaan aikaan kärsinyt mahataudista ja tehnyt lihaskuntotestin ja juossut puoli maratonin.En ole eläissäni kokenut mitään kamalampaa oloa vaikka olen joskus aikoinaan kärsinyt vaikka minkälaisia tauteja ja vaivoja.Ensi kerralla sitten voin sanoa ystävillenikin että ei kiitos nyt ei enää kroppa kestä mutta voin toki seuraksi grillata teille ihan mitä vain itse haluatte. Elämässä voi sitten oppia uusia juttuja koko ajan lisää.. :)

2 kommenttia:

 1. Eli johtuko paha olo mielestäsi nyt lisäaineilla höystetyistä lihoista vai mistä?

  Mielestäni tää testi nyt vähän ontuu. Mielestäni pitäisi syödä kahtena iltana 8 tuntia ylenmäärin ruokaa, niin että toisella kerralla valmiiksi marinoituja ja toisella kerralla ei. Mistä nyt tietää, että mikä myrkytystilan kaltaisen olon aiheutti.

  Ja varmaan jos yhtä-äkkiä syö paljon suoloja ja juo alkoholia, niin kannattaa muistaa juoda sitten nestettä niin paljon, ettei pääse kroppa kuivumaan. Tätähän tarinahan ei sitä kerro.

  Mikä ainesosa muuten niissä marinaidessa oli myrkyllistä?

  VastaaPoista
 2. Tämähän ei ole kliinistä tutkimusta vaan omia olotiloja ja tuntemuksia. Enkä ole kokenut mitään vastaavaa sen jälkeen kun aloin muuttamaan ruokavaliotani puhtaampaan suuntaan. Epäilen että tässä tuli vähän kaikkien asioiden yhteissumma joka teki sen olon. Eli en ollut syönyt nitriittiä, natrium glutamaattia enkä myöskään "normaali" valkoista suolaa moneen kuukauteen. ruususuolaa olin tässä vaiheessa syönyt ihan vanhaan malliin. Enkä ollut syönyt käristettyä ruokaa reilusti yli puoleen vuoteen. Olutta join 2 puolenlitran tölkkiä. En usko että se oli siitä kiinni. Jos tietäisin tähän vastauksen olisin sen tohon tekstiin kirjoittanut. Itse uskon että olotila johtui näistä lisäaineista ja sen ruuan käristämisestä. En kyllä itse ainakaan vähään aikaa testaa kroppaa tällä tavalla.

  VastaaPoista